Vă invităm să aplicați la primul modul de e-curs „Soluționarea litigiilor electorale. Modulul CtEDO”

14. 11. 2022

Stimați beneficiari ai INJ!

Vă invităm să aplicați la primul modul al cursului electronic privind examinarea litigiilor electorale pe Platforma ILIAS a INJ – „Soluționarea litigiilor electorale. Modulul CtEDO”. Modulul a fost elaborat în cadrul Proiectului Consiliului Europei „Îmbunătățirea practicii electorale în Republica Moldova, faza II” în cooperare cu Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, Institutul Național al Justiției și Centrul pentru Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

Ore de instruire: 20 de ore.

Participanți:  30 de judecători, asistenți judiciari, avocați, funcționari electorali.

Perioada de înscriere la curs: 14 noiembrie 2022 – 23 noiembrie 2022.

Perioada activă a cursului: 30 noiembrie 2022 – 15 ianuarie 2023.

Echipamentul necesar cursantului: computer/laptop/tabletă, conexiune la internet.

Descrierea generală a cursului: 

Obiectivul modulului este înțelegerea și aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului și a jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului privind soluționarea disputelor electorale.

Modulul oferă o descriere amplă, prin prisma jurisprudenței CtEDO, a principiilor de interpretare a dreptului la alegeri libere (Articolul 3 Protocolul nr. 1), a situațiilor în care Articolul 3 din Protocolul nr. 1 nu se aplică și a restricțiilor dreptului de a alege și de a candida în alegeri. Totodată, participanții se vor familiariza cu jurisprudența relevantă în care alte drepturi ale Convenției pot fi afectate în timpul campaniilor electorale, precum și cu cauzele Republicii Moldova la CtEDO.

Modul de testare: testare obligatorie.

Certificarea: Beneficiarii care vor promova modulul vor primi certificate emise de INJ.

Asistență tehnică: tatiana.ciaglic@inj.gov.md

 

Evenimentul de lansare a primului modul al e-cursului se va desfășura pe data de 25 noiembrie 2022, la Summit Events & Conference Centre, mun. Chișinău, str.Tighina 49/3 13b. Participanții vor recepționa informația suplimentară adițional!

 

Aplică aici la e-curs!