Vizită de informare a audienților INJ la Consiliul Superior al Procurorilor

17. 02. 2023

Familiarizarea cu modul de funcționare a Consiliului Superior al Procurorilor a fost scopul vizitei audienților Institutului Național al Justiției la entitatea de autoadministrare a procurorilor. Acțiunea de informare a avut loc joi, 16 februarie 2023.

Cei 25 de candidați la funcțiile de procuror și de judecător, însoțiți de Ecaterina Popa, Directoare interimară, și reprezentanți ai staff-ului INJ, s-au întâlnit cu Angela Motuzoc, Președinta Consiliului Superior al Procurorilor, pentru a discuta despre procesul de funcționare și de asigurare a autoadministrării sistemului procuraturii.

În cadrul dialogului s-a efectuat un schimb de opinii, procurorii și judecătorii în devenire fiind interesați în special de subiecte privind procedurile de participare la concursul pentru numire în funcție a absolvenților Institutului Național al Justiției, aspecte de evaluare a procurorilor, provocările cu care se confruntă instituția în prezent și eventualele modificări ale legislației în domeniu.

Menționăm că vizitele de informare ale audienților INJ la alte instituții juridice relevante sunt activități extracurriculare planificate pentru a contribui la formarea profesională complexă a viitorilor judecători și procurori și pentru a le oferi posibilitatea de a interacționa direct cu profesioniștii din sistemul de drept.