Vizită de informare a audienților INJ la Procuratura Generală

28. 04. 2018

Familiarizarea audienților Institutului Național al Justiției cu modelul de funcționare a Procuraturii Generale, precum și a Consiliului Superior al Procurorilor a fost scopul vizitei la sediul acestor instituții a candidaților la funcții de judecător și de procuror.

Acțiunea de informare a avut loc vineri, 27 aprilie 2018. Audienții INJ, însoțiți de Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare, și Dumitru Obadă, șeful Secției didactico-metodică și formare formatori, procuror detașat, s-au întâlnit cu Angela Motuzoc, Președinte al Consiliului Superior al Procuraturii, și Mircea Roșioru, Adjunctul Procurorului General.

Programul vizitei a inclus discuții privind Procuratura Generală, procuraturile specializate și procuraturile teritoriale, structura acestora și atribuțiile stabilite prin lege. Gazdele au făcut și o prezentare a organelor de autoadministrare, în special a Consiliului Superior al Procurorilor și a colegiilor din subordinea acestuia – Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor și Colegiul de disciplină și etică.

Evenimentul face parte dintr-o serie mai amplă de întâlniri ale audienţilor INJ cu reprezentanţi ai diferitelor instituţii din cadrul sistemului de drept, fiind activități complementare formării inițiale ale candidaților la funcții de judecător și de procuror. În timpul acestor vizite, viitorii judecători și procurori au oportunitatea de a se întâlni cu profesioniștii din sectorul justiției pentru a discuta despre practicile profesionale și de a interacționa direct cu aceștia.