Vizita la INJ a reprezentanţilor Academiei de Justiţie din Republica Armenia

28. 02. 2018

În perioada 27 februarie-3 martie 2018, la Chişinău se află într-o vizită de lucru reprezentanţi ai Academiei de Justiţie din Republica Armenia. Din componenţa delegaţiei fac parte Sergey Arakelyan, rectorul Academiei de Justiţie, Robert Shahinyan şi Artashes Khurshudyan.

Vizita face parte din acţiunile preconizate în Acordul de cooperare între Institutul Naţional al Justiţiei şi Academia de Justiţie din Armenia, semnat la începutul acestui an. Aprofundarea relaţiei de parteneriat pe segmentul formării profesionale a funcţionarilor care contribuie la înfăptuirea justiţiei şi facilitarea schimbului de bune practici în domeniu între cele două instituţii constituie obiectivele principale ale acestei vizite.

Subiectele discutate în cadrul întrevederilor cu reprezentanţii Academiei de Justiţie s-au referit la managementul instituţional, realizările şi provocările Institutului Naţional al Justiţiei privind procesul de formare a profesioniştilor din domeniul juridic. În context, Diana Scobioală le-a relatat oaspeţilor despre optimizarea procesului de desfăşurare a concursului de admitere şi modul în care viitorii judecători şi procurori sunt instruiţi la INJ, reconceptualizarea planurilor de formare continuă a beneficiarilor Institutului şi impulsionarea cercetărilor ştiinţifice în cadrul INJ, ajustarea infrastructurii INJ pentru sporirea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi etc.

Amintim că în luna ianuarie 2018 reprezentanţi ai Institutului Naţional al Justiţiei s-au aflat într-o vizită de lucru la Academia de Justiţie din Republica Armenia în vederea stabilirii unor relaţii bilaterale pe termen lung şi a eficientizării procesului de formare judiciară.