Vizita la INJ a unui expert în domeniul implementării conceptului de procuratură comunitară din SUA

14. 11. 2018

Marți, 13 noiembrie 2018, Diana Scobioală, Directorul Institutului Național al Justiției, s-a întâlnit cu Bryan Taylor, procuror american, expert în domeniul implementării conceptului de procuratură comunitară în Statele Unite ale Americii. Dumnealui se află într-o vizită de documentare în țara noastră pentru a face cunoștință cu modul în care procurorii moldoveni interacționează cu societatea, în special cu minorii și cu grupurile comunitare religioase, etnice etc.

Subiectele discuțiilor dintre cele două părți au vizat modul de funcționare a Institutului Național al Justiției și procesul de formare pe cele două segmente esențiale: instruirea inițială a audienților și instruirea continuă a judecătorilor și procurorilor aflați în funcție, precum și a altor specialiști din sectorul justiției.

De asemenea, Diana Scobioală a vorbit despre acțiunile Institutului Național al Justiției întreprinse în vederea interacțiunii cu societatea și impactul acestora. În particular, Directorul INJ s-a referit la organizarea zilei ușilor deschise pentru reprezentanții minorității găgăuze, implicarea audienților INJ în desfășurarea unor campanii și acțiuni de caritate pentru copiii aflați în dificultate, realizarea concursului republican de pictură „Justiție – eu te văd așa!” ai cărui participanți au fost copiii etc.

La întrevedere au mai luat parte Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare, INJ, Dumitru Obadă, șeful Secției didactico-metodică și formare formatori, INJ, Kevin Lanigan, consilier superior în sectorul justiției din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, și Vlad Popa, jurist ABA ROLI Moldova.