Întrevedere cu reprezentanții proiectului CoE „Protecția copiilor împotriva violenței și prevenirea acesteia, inclusiv în mediul online în Republica Moldova”

16. 06. 2022

Joi, 16 iunie 2022, la Institutul Național a Justiției s-au aflat în vizită reprezentanții proiectului Consiliului Europei „Protecția copiilor împotriva violenței și prevenirea acesteia, inclusiv în mediul online în Republica Moldova” – Ovidiu Măjină, coordonator de proiect, și Angelica Russu, ofițeră superioară de proiect.

Cu acest prilej, Directoarea interimară a INJ, Ecaterina Popa, a subliniat deschiderea față de implementarea unor acțiuni comune grație proiectului cu mențiunea ca, prin coordonare, să se evite suprapunerea lor cu activitățile realizate cu partenerii INJ pe segmentul dat. Tematica protecției copiilor împotriva abuzului de orice fel este printre prioritățile asumate de Institut în cadrul politicilor guvernamentale, iar colaborarea pe această dimensiune contribuie la creșterea calității actului de justiție.

La rândul său, Ovidiu Măjină a anunțat componentele proiectului care abordează două rezultate: protecția copiilor împotriva exploatării și abuzului sexual asupra copiilor în mediul online și protecția copiilor împotriva violenței, inclusiv a exploatării sexuale și a abuzului sexual.

De asemenea, dialogul a vizat desfășurarea unor acțiuni concrete de formare, printre care o școală tematică și mai multe seminare destinate unor grupuri mixte de beneficiari: judecători, procurori, avocați care asigură asistență juridică garantată de stat, ofițeri de urmărire penală etc.

La întâlnire au mai participat Ion Chirtoacă, formator INJ, judecător, și Marina Leu, șefa interimară a Secției instruire continuă din cadrul Institutului Național al Justiției.