„Gândirea analitică”, curs de dezvoltare profesională pentru un grup de funcționari ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare

06. 06. 2022

Formarea abilităților de identificare a erorilor de argumentare și a disonanțelor cognitive în comunicarea scrisă și orală a fost obiectivul seminarului „Gândire analitică”. Activitatea a fost organizată, contra plată, în perioada 2-3 iunie 2022, de Institutul Național al Justiției la solicitarea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Participanții – funcționari ai Ministerului – au fost instruiți de către Diana Vrabie, formator INJ, trainer de la Academia „Nicolae Dumitrescu”. Agenda cursului a inclus mai multe subiecte, printre care: gândirea critică și formarea șabloanelor de gândire, iluziile și disonanțele cognitive, practicarea argumentării și analiza propriilor erori. Sesiunile de instruire au avut un caracter practic și o abordare complexă a conceptelor teoretice alternate cu exemple din viața reală.

Menționăm că Institutul Național al Justiției asigură formarea inițială și continuă pe baze contractuale, în cazurile prevăzute de legislație, furnizând instruiri la solicitarea instituțiilor de administrare/autoadministrare a profesiilor conexe sistemului justiției.