Candidații la funcții de procuror și de judecător au vizitat Procuratura Generală și Consiliul Superior al Procurorilor

25. 10. 2019

Vineri, 25 octombrie 2019, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, audienții Institutului Național al Justiției, candidați la funcții de procuror și de judecător, au vizitat Procuratura Generală și Consiliul Superior al Procurorilor.

Cu acest prilej, viitorii procurori și judecători, însoțiți de Dumitru Purici, șeful Secției didactico-metodică și formare formatori, s-au întâlnit cu Dumitru Robu, Procuror General Interimar, precum și cu procurori-șefi ai subdiviziunilor Procuraturii Generale. Totodată, audienții au o avut o întrevedere cu Angela Motuzoc, Președinte al Consiliului Superior al Procurorilor.

În cadrul vizitei de documentare au fost abordate subiecte precum independența, etica și deontologia procurorului, recentele modificări legislative, competențele procuraturii, provocările actuale și standardele europene în domeniu. Prezentările realizate au generat o rundă de întrebări-răspunsuri între profesioniștii în funcție și cei în devenire.

Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri ale audienților Institutului Național al Justiției cu reprezentanți ai diferitelor instituții din cadrul sistemului de drept, fiind activități complementare formării inițiale ale candidaților la funcții de judecător și de procuror.