Copiii de la Școala-internat din Cărpineni, vizitați de audienţii INJ

31. 05. 2018

Să aducă zâmbetul pe buzele copiilor abandonați în orfelinate și să facă tot ce le stă în putință pentru a le îmbunătăți calitatea vieții și-au propus audienții de la cursurile de formare inițială și echipa Institutului Național al Justiției.

Astfel, în ajunul Zilei Copilului, viitorii judecători și procurori, precum și reprezentanți ai INJ au mers la Școala-internat din satul Cărpineni, raionul Hâncești. Micuții au primit cu bucurie cadouri, pachete cu dulciuri, fructe, cărți, produse alimentare și de uz casnic etc.

De asemenea, copiii au avut parte de o lecție interactivă pe tema „Delicvența juvenilă”, în cadrul căreia, explicate pe înțelesul lor, au aflat despre tipurile de devianță, infracțiunile comise de copii cel mai des, vârsta de la care copilul devine pasibil de răspundere penală etc.

Menționăm că aceasta nu este prima acţiune de caritate a Institutului Național al Justiției. În perioada iulie-octombrie 2016, INJ a colectat fonduri bănești pentru susținerea casei de copii de la Cărpineni. Campania a fost inițiată cu ocazia aniversării a X-a de la formarea Institutului Național al Justiției și a finalizat la Ziua Juristului cu o vizită la Institut a elevilor școlii-internat. În primăvara 2017, INJ a efectuat o vizită de răspuns la casa de copii din Cărpineni.