Directorul INJ, în vizită la Ministerul Justiției din Republica Azerbaidjan

04. 04. 2019

Pe 3 aprilie 2019, Directorul Institutului Național al Justiției a efectuat o vizită de curtoazie la Ministerul Justiției al Republicii Azerbaidjan. Însoțită de Șefa Direcției management instituțional a INJ, Valentina Conțescu, și de Rectorul Academiei de Justiţie din Azerbaidjan, Elchin Khalafov, Diana Scobioală s-a întâlnit cu Viceministrul Justiției, Azer Mammad Oglu Jafarov, și șeful Departamentului cooperare internațională din cadrul Ministerul Justiției, Adil F. Abilov.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru un schimb de puncte de vedere în ceea ce privește funcțiile și atribuțiile instituțiilor de drept din cele două state. De asemenea, părțile au discutat despre cooperarea moldo-azeră în domeniul formării profesioniștilor din sectorul juridic, accentuând necesitatea promovării bunelor practici pe ariile de interes comun.

În context, menționăm că, pe 3 aprilie 2019, Directorul Institutului Național al Justiției din Republica Moldova, Diana Scobioală, și Rectorul Academiei de Justiție din Republica Azerbaidjan, Elchin Khalafov, au semnat un Memorandum de cooperare în domeniul formărilor care să faciliteze cooperarea  dintre  instituțiile de formare judiciară din ambele țări.