INJ – partener al campaniei naționale „Educație de securitate”

07. 09. 2022

Miercuri, 7 septembrie 2022, a avut loc întrevederea membrilor comunității academice cu conducerea Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova în vederea inițierii campaniei naționale „Educație de securitate”. Printre partenerii campaniei se numără și Institutul Național al Justiției, reprezentat la eveniment de Ecaterina Popa, Directoare interimară, și Cezara-Elena Polisca, consiliera Directoarei INJ, șefa Secției didactico-metodică și formare formatori.

În intervenția sa, Ecaterina Popa a salutat inițiativa, menționând că fortificarea culturii și consolidarea competențelor profesionale în domeniul securității constituie una dintre prioritățile asumate de INJ în baza strategiilor și documentelor de politici naționale. Totodată, ca urmare a Acordului de colaborare semnat între Institutul Național al Justiției și Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”, 242 de beneficiari ai INJ au fost instruiți pe segmentul dat în cadrul a 11 activități de formare.

Campania națională „Educație de securitate” are drept scop familiarizarea tinerei generații cu tipurile de amenințări și riscuri la adresa securității statului, cu fenomene precum securitatea cibernetică și impactul știrilor false, inclusiv cu conceptul culturii de securitate.

La finalul evenimentului, a fost semnată Declarația membrilor comunității academice cu privire la crearea rețelei naționale de comunicare pentru educație de securitate, care va servi pentru promovarea culturii de securitate prin educație, utilizând diverse modalități care vizează stimularea interesului individual, cooperarea instituțională cu societatea civilă, adaptarea programelor de învățământ, realizarea activităților editoriale și publicistice.