INJ va fi beneficiarul unui nou proiect finanțat de Guvernul SUA și implementat de PNUD

21. 10. 2020

Marți, 20 octombrie 2020, a avut loc online ședința Comitetului de evaluare a propunerii proiectului „Consolidarea capacităților naționale pentru formarea eficientă bazată pe abilități a profesioniștilor din domeniul dreptului”.

Proiectul, al cărui beneficiar primar este Institutul Național al Justiției, se va desfășura timp de 18 luni, din octombrie 2020 până în martie 2022, și va fi implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) cu suportul financiar al Guvernului SUA. Acesta urmărește să consolideze capacitățile structurilor naționale pentru a oferi o formare eficientă, bazată pe abilități, pentru profesioniștii din domeniul dreptului din Republica Moldova.

Activitatea proiectului va fi axată pe două componente: sporirea capacităților INJ de a încorpora conceptele de cercetare, argumentare și scriere juridică în formarea profesioniștilor din sectorul justiției, precum și consolidarea capacităților instituționale și tehnice ale INJ, inclusiv dezvoltarea laturii digitale a instruirilor prestate.

Proiectul este lansat în contextul în care sistemul național de justiție se confruntă în continuare cu o serie de provocări, iar pandemia Covid-19 afectează procesul de formare a judecătorilor și a procurorilor.