La INJ s-a desfășurat prima etapă a Concursului Național al Tinerilor Juriști

04. 03. 2019

A IV-a ediție a Concursului Național al Tinerilor Juriști a demarat sâmbătă, 2 martie 2019, la Institutul Național al Justiției.

La concurs s-au înregistrat 60 de studenți de la facultățile de drept din Republica Moldova, ciclul licență, ciclul masterat inclusiv studenții absolvenți ai anului 2018. În dependență de competențele și preferințele individuale, participanții au optat pentru echipa din care ar dori să facă parte: Echipa Drept Civil sau Echipa Drept Penal.

În prima etapă, participanții au susținut un test-grilă pentru evaluarea capacităților individuale. Astfel, din 780 de întrebări incluse în programul de testare electronică, doar 100 dintre ele au fost distribuite aleatoriu fiecărui concurent. Timp de 90 minute participanții la concurs au ales varianta corectă de răspuns din cele trei afișate.

În baza punctajului acumulat, în semifinală au trecut 24 de concurenți. Aceștia sunt așteptați pe 12 martie 2019 să țină un discurs motivațional și să rezolve o speță fie de drept civil, fie de drept penal.

Concursul Național al Tinerilor Juriști, ediția a IV-a, este organizat în parteneriat de Compania de consultanță juridică „Brodsky Uskov Looper Reed&Partners”, Institutul Național al Justiției, ELSA Republic of Moldova și The American Chamber of Commerce in Moldova.