Lansăm un nou e-curs pe Platforma HELP a Consiliului Europei

15. 01. 2024

Stimați beneficiari ai Institutului Național al Justiției,

Institutul Național al Justiției lansează un nou curs de instruire la distanță pe Platforma HELP a Consiliului Europei (click pe denumire pentru mai multă informație despre curs):

Azilul și Drepturile Omului (20 de ore de instruire);

Tutorat: tutori certificați HELP;

Perioada activă a cursului: 12 februarie – 12 martie 2024;

Participanți: judecători, procurori, avocați care acordă asistență juridică garantată de stat, asistenți judiciari;

Certificarea: Beneficiarii vor primi certificate care atestă participarea lor la acest e-curs, emise de către Unitatea HELP și INJ (20 de ore de instruire).

E-cursul se axează pe prezentarea cadrului internațional și european în materie de azil, precum și a jurisprudenței relevante a Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Cele cinci module abordează următoarele aspecte prioritare legate de azil: nereturnarea, dreptul la viață și interzicerea relelor tratamente, detenția și primirea, viața de familie și dreptul la un remediu efectiv.

Cursul va fi prestat de INJ cu susținerea Proiectului Consiliului Europei „Consolidarea protecției drepturilor omului ale refugiaților și migranților din Republica Moldova”.

Perioada de înscriere la e-curs: 15 ianuarie – 5 februarie 2024.

Atenție! Numărul de locuri disponibile este limitat.

Pentru a vă înregistra la curs este necesar să completați următorul formular: (Locuri epuizate)

Furnizarea informațiilor incorecte în formularele de înregistrare cu privire la funcția deținută vă va împiedica să obțineți certificate de promovare a e-cursurilor!

Evenimentul de lansare a e-cursului va avea loc în format fizic, pe 12 februarie 2024. Participanții care vor confirma disponibilitatea de a participa la eveniment vor primi informații suplimentare privind agenda evenimentului și alte detalii importante.