Un nou program de instruire pentru procurori în vederea pregătirii și prezentării unei cauze în instanța de judecată

27. 10. 2018

La 25 octombrie 2018, Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, s-a întâlnit cu Directorul ABA ROLI Moldova, Mihaela Vidaicu, pentru a discuta organizarea unor cursuri de formare profesională destinate procurorilor aflați în funcție.

În consecință, a fost stabilită desfășurarea unui program de instruire în domeniul pregătirii și prezentării unei cauze de către partea acuzării în fața instanței de judecată. Experții invitați să susțină cursul vor fi formatori de la National Institute for Trial Advocacy (NITA) din Statele Unite ale Americii. În timpul sesiunilor de formare, aceștia vor aborda subiecte privind susținerea acuzării de stat, audierea simplă și încrucișată a martorilor, audierea expertului, discursul procurorului și vor exersa, cu procurorii moldoveni, tehnici de prezentare a unei cauze într-o instanță de judecată.

În cadrul întrevederii, părțile au convenit ca instruirile, organizate în parteneriat, vor derula anul viitor atât la Chișinău, cât și în republică.