Vizita de studiu a reprezentanților INJ la Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității din Marea Britanie

16. 03. 2018

În perioada 12-13 martie 2018, o delegație din Republica Moldova, formată din reprezentanți ai diverselor instituții publice și ai Centrului La Strada, a realizat o vizită de studiu la Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității din Marea Britanie.

Efectuarea acestei vizite a fost generată de interesul de a cunoaște modul în care investighează omologii britanici cazurile de abuz și exploatare sexuală a copiilor prin intermediul tehnologiilor informaționale și de comunicare.

De asemenea, s-a urmărit inițierea unui schimb de experiențe și bune practici între autorităţile din Republica Moldova şi Marea Britanie în domeniul investigării abuzului şi exploatării sexuale a copiilor.

Din partea Institutului Național al Justiției, în cadrul acestei vizite au participat Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare, și Boris Talpă, șeful Centrului de informații juridice. Dumnealor au fost interesați de programele de formare ale profesioniștilor din domeniul justiției în materia criminalității informatice, materialele didactice, conținutul cursurilor electronice la tematica respectivă etc. Cunoștințele acumulate pe parcursul vizitei vor servi drept puncte de reper în activitatea de instruire a beneficiarilor INJ în cadrul modulului Criminalitatea informatică.