Vizita la INJ a Ministrului plenipotențiar din cadrul Ambasadei României în Republica Moldova

08. 09. 2022

Institutul Național al Justiției a fost vizitat, în după-amiaza zilei de ieri, 7 septembrie 2022, de Adrian Sîrbu, Ministru plenipotențiar din cadrul Ambasadei României în Republica Moldova, pentru a purta discuții cu Ecaterina Popa, Directoare interimară a INJ, în contextul susținerii de către MAE român a eforturilor de reformare a justiției și a consolidării statului de drept în țara noastră.

Dialogul între cele două părți s-a concentrat asupra unor teme privind proiectele în derulare ce țin de formarea profesioniștilor din sectorul justiției și transferul de experiențe și bune practici realizate în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii de la București.

Un subiect aparte l-a constituit dezvoltarea colaborării în domenii care pot crea valoare adăugată sectorului justiției și care pot fi implementate grație asistenței oficiale pentru dezvoltare acordată de Guvernul României, prin intermediul programului RoAid. În acest sens, au fost analizate mai multe propuneri care vizează programul anual de instruire a judecătorilor și procurorilor, organizarea școlilor tematice pentru beneficiarii INJ, vizite de studiu la instituțiile de resort etc.

La întrevedere au mai luat parte Cezara-Elena Polisca, șefa Secției didactico-metodică și formare formatori, și Olga Marandici, șefa Secției relații internaționale.