Întrevedere cu reprezentanți ai Ambasadei SUA în Republica Moldova

23. 10. 2017

Diana Scobioală, Directorul INJ, a trecut în revistă vineri, 20 octombrie, cu reprezentanții Secției justițe penală și aplicarea legii (INL) din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, schimbările care au loc la Institutul Național al Justiției în activitățile de formare a beneficiarilor INJ. Totodată, discuțiile dintre cele două părți s-au axat pe progresul înregistrat de INJ în contextul general al reformării sectorului justiției.

Din delegația americană prezentă la întrevedere au făcut parte Judith Campbell, director de programe de asistență în Eurasia, Timothy P. Buckley, director INL Moldova, Kevin Lanigan, consilier senior în sectorul justiției, și Radu Foltea, consultant juridic național.

În timpul discuțiilor Diana Scobioală s-a referit la planul strategic și planul de acțiuni ale INJ pentru următorii ani; premisele care au dus la revizuirea curriculum-urilor elaborate în cadrul Institutului pentru a evita dublarea programei universitare a facultăților de drept, inclusiv dificultățile apărute pe parcurs; planuri de formare continuă realizate în conformitate cu necesitățile de instruire a judecătorilor, procurorilor și a altor actori din sectorul justiției.

De asemenea, oaspeții au avut parte și de o excursie ghidată prin sediul INJ și au făcut cunoștință cu proiectul sălii de simulare a proceselor de judecată în cadrul cursului de formare inițială pentru a reproduce cât mai fidel mediul din instanțele de judecată.

Din partea Institutului, la întâlnire au mai participat Valentina Conțescu, consilierul Directorului, și Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare.