Acțiune de caritate de Ziua internațională a copilului

01. 06. 2022

Ziua internațională a copilului celebrează cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria. Cu această ocazie audienții și echipa Institutului Național al Justiției și-au propus să ajute câteva familii social vulnerabile care au la întreținere mai mulți minori. Viitorii judecători și procurori au colectat bani și au pregătit cadouri pentru micuții care au nevoie de un zâmbet și de momente de fericire.

Cu suportul Direcției asistență socială a raionului Cimișlia, au fost identificate trei familii din satele Grădiște, Sagaidac și Porumbrei, iar în după-amiaza zilei de 1 iunie audienții, însoțiți de Iulia Gorbatenco, șefa Secției instruire inițială, au mers la ei pentru a le face ziua mai frumoasă.

„Am fost primiți în casele lor mici, dar îngrijite și curate care emanau iubire, căldură și bunătate, de mame cu lacrimi în ochi și de nouă copii minunați, gingași, sinceri și cu sufletul nealterat care iubesc necondiționat. Este ziua în care încercăm încă o dată să conștientizăm că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar și că toți copiii au nevoie de sprijinul și de atenția noastră zi de zi”, a declarat Maria Delendrea, candidată la funcția de judecător.

Institutul Național al Justiției îndeamnă societatea de a sărbători copilăria și de a-i ajuta în special pe copiii aflați în dificultate, prin acte de caritate și prin acțiuni care promovează respectarea drepturilor lor.