Avocații s-au întrunit la o conferință internațională

18. 11. 2016

Azi, 18 noiembrie, Institutul Național al Justiției găzduiește conferința internațională „Admiterea în profesie și formarea continuă a avocaților: cele mai bune practici ale barourilor și uniunilor europene de avocați”.

Evenimentul este organizat în cadrul componentei „Sprijin pentru Uniunea Avocaților din Republica Moldova” a proiectului „Consolidarea eficienței justiției și acordarea sprijinului profesiei de avocat în Republica Moldova”, implementat prin intermediul Cadrului Programatic de Cooperare al Uniunii Europene și al Consiliului Europei.

La lucrările conferinței participă avocați din Republica Moldova și reprezentanți ai CCBE (Consiliului Barourilor și Uniunilor Europene de Avocați) din Finlanda, Franța, Georgia, Irlanda și Polonia.

În cele două sesiuni ale forului raportorii naționali și străini vor pune accentul pe importanța asociațiilor de avocați în asigurarea instruirii continue a beneficiarilor lor și accederea în profesia de avocat, făcând schimb de experiență privind modul în care au ajuns la instruiri instituționalizate sustenabile și admitere transparentă.

Despre subiectele abordate în cadrul conferinței puteți afla aici.