Campania de promovare Admiterea INJ-2023 a ajuns la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI

30. 05. 2023

Campania de promovare a Admiterii INJ-2023 a ajuns luni, 29 mai 2023, la Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, unde au avut loc discuții cu studenții Facultății de drept despre oferta educațională a Institutului Național al Justiției.

Alături de gazda evenimentului, Dinu Ostavciuc, Rector al Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, cu mesaje de salut și încurajări pentru viitoarea carieră juridică a tinerilor au venit Ecaterina Popa, Directoare interimară a INJ, și Nadejda Burciu, Secretar de stat de la Ministerul Justiției.

Studenții au aflat cum sunt selectați și pregătiți viitorii judecători și procurori din materialele promoționale și video, precum și din discuții cu cei care au absolvit Academia „Ștefan cel Mare” și și-au continuat parcursul profesional la Institutul Național al Justiției: Ghennadi Epure, procuror în Procuratura Anticorupție, formator INJ, absolvent INJ, Ghenadie Prețivatîi, audient INJ, candidat la funcția de judecător, Alina Dodon, audientă INJ, candidată la funcția de procuror, și Cristina Gnatiuc, audientă INJ, candidată la funcția de procuror.

De asemenea, în cadrul vizitei a avut loc o întrevedere între reprezentanții Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției și ai Institutului Național al Justiției la care au fost discutate oportunități de colaborare între instituții, inclusiv pe segmentul instruirilor.

Menționăm că, în anul 2023, la concursul de admitere la INJ pentru cursul de formare inițială sunt planificate 30 de locuri pentru candidații la funcția de judecător și 15 locuri pentru candidații la funcția de procuror. Depunerea dosarelor va avea loc în perioada 1-31 iulie 2023, iar în luna septembrie se va desfășura examenul de admitere care constă din proba scrisă susținută electronic și proba orală. La rândul său, proba scrisă este constituită dintr-un test psihologic eliminatoriu și un test de specialitate. Anunțul, calendarul desfășurării admiterii, precum și alte informații relevante vor fi publicate pe site-ul INJ.