Concurs de arte plastice pentru copii „Justiție – eu te văd așa”

27. 01. 2017
Institutul Naţional al Justiţiei din Republica Moldova, în colaborare cu Școala de arte plastice pentru copii „Alexei Șciusev” din Chişinău, anunţă concursul republican de arte plastice „Justiţie – eu te văd aşa”, destinat elevilor din şcoli generale, licee, gimnazii, scoli de arte și studiouri de arte. 
 
Unul dinte scopurile concursului este de a informa elevii despre rolul și importanţa justiției în societate. Pot participa elevi cu vârsta cuprinsă între 11 şi 17 ani, iar lucrările lor artistice trebuie să reflecte justiţia văzută cu ochii copiilor, astfel cum şi-o închipuie sau cum cred ei că ar trebui să fie. Compoziţile creative pot fi realizate în diverse tehnici, precum ulei, acuarelă, guașa, tuș, creion, pastel, tehnica mixtă, batik, colaj, tapiserie sau în compoziții volumetrice - ceramică, sculptură, papier mache, sârmă, ață etc.
 
Lansarea concursului a avut loc azi, 27 ianuarie, și se va desfășura în două etape. Recepționarea imaginilor lucrărilor va avea loc între 15 martie și 1 aprilie, după care lucrările selectate vor fi trimise în original până pe 28 aprilie 2017.
 
Evaluarea lucrărilor şi menţionarea locurilor premiante vor fi determinate de către un juriu din care vor face parte membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, profesori și reprezentanți ai instituțiilor organizatoare. 
 
La 1 mai 2017 lucrările selectate vor fi expuse în incinta Institutului Naţional al Justiţiei, unde, la 1 iunie, va avea loc festivitatea de anunțare a câștigătorilor și înmânarea premiilor.
 
Menționăm că, la sfârșitul anului trecut, Institutul Național al Justiției a semnat un acord de colaborare cu Școala de arte plastice „Alexei Șciusev”, cu scopul de a promova, prin intermediul expozițiilor de creație și al altor activități realizate în comun, cultura, valorile estetice și creativitatea. În prezent, Institutul Național al Justiției găzduiește o expoziția de pictură a elevilor de la această școală. Ea va dura până în luna martie curent.
 
Condițiile concursului le găsiți AICI.