Concursul „Justiție – eu te văd așa” tot mai aproape de final

03. 05. 2017

Concursul republican de arte plastice „Justiţie – eu te văd aşa” a ajuns la etapa finală. Compozițiile primite în perioada 15 martie – 1 aprilie 2017 au fost supuse unui proces de preselecție pentru a putea fi incluse în expoziția-concurs. Ca rezultat, 97 de lucrări sunt etalate pe holurile Institutului Național al Justiției în așteptarea anunțării câștigătorilor.

Participanții la concurs sunt elevi din şcoli generale, licee, gimnazii, școli de arte și studiouri de arte cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani, care au dorit să-și demonstreze talentul creator. Evaluarea creațiilor şi alegerea câștigătorilor vor fi determinate de către un juriu format din membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, reprezentanți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, ai Colegiului republican de arte plastice „Alexandru Plămădeală” și ai Școlii de arte plastice pentru copii „Alexei Șciusev”. Criteriile de care vor ține cont jurații sunt: realizarea lucrării conform genericului concursului, originalitatea ideii, creativitate și aplicarea tehnicilor artistice.

În cadrul ceremoniei de anunțare a câștigătorilor, pe lângă desemnarea locurilor premiante pe categorii de vârstă (11-14 ani și 15-17 ani), vor fi oferite și premii speciale: un premiu de popularitate pentru lucrarea care va primi cele mai multe voturi din partea beneficiarilor și vizitatorilor INJ, și un premiu acordat de Ambasada SUA în Republica Moldova.

Amintim că lansarea concursului a avut loc pe 27 ianuarie curent și prezintă o acţiune în comun a Institutului Național al Justiției și a Școlii de arte plastice pentru copii „Alexei Șciusev” din Chișinău. Colaborarea între cele două instituții are ca scop promovarea culturii și a valorilor estetice, precum și stimularea interesului elevilor la autoexprimare prin intermediul artelor plastice.