Directorul INJ s-a întâlnit cu experți ai Băncii Mondiale

07. 12. 2018

Astăzi, 7 decembrie 2018, Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, a avut o întrevedere cu Fernando Dancausa, specialist superior în sectorul financiar de la Banca Mondială, și Roger Gladei, avocat, consultant în cadrul proiectului privind fortificarea domeniului insolvabilității.

Principalul subiect pus în discuție de cele două părți a fost eventuala colaborare în organizarea unor instruiri destinate judecătorilor care examinează cauzele de insolvabilitate, precum și judecătorilor interesați de acest domeniu.

În context, Diana Scobioală, Directorul INJ, le-a vorbit despre procesul de instruire a beneficiarilor Institutului Național al Justiției, în particular pe segmentul formării continue a judecătorilor și procurorilor aflați în funcție, precum și despre Planul modular de formare continuă a judecătorilor și procurorilor pentru anul 2019, aprobat recent de către Consiliul INJ. Totodată, dumneaei a precizat că, în vederea aplicării corecte de către judecători a unor modificări legislative, pot fi desfășurate, în parteneriat, sesiuni de instruire în domeniul insolvabilității.

La întrevedere, din partea Institutului Național al Justiției, au mai participat Valentina Conțescu, consilierul Directorului, și Alexandra Nica  șefa Direcției instruire și cercetare.