Directorul INJ s-a întâlnit cu Secretarul general al UAM

08. 02. 2018

Desfășurarea activităților comune de instruire și sporirea nivelului profesional al avocaților prin intermediul formărilor din cadrul Institutului Național al Justiției au fost principalele subiecte discutate de către Diana Scobioală, Directorul INJ, și Igor Moldovan, Secretarul general al Uniunii Avocaților din Republica Moldova. La întrevedere, care a avut loc în incinta Institutului, pe 7 februarie curent, a mai participat Ecaterina Popa, șefa Secției instruire continuă din Direcția instruire și cercetare a INJ.

Interlocutorii au convenit asupra unui mecanism de comunicare interinstituțională, cu scopul de a eficientiza accesul avocaților la cursurile organizate de Institutul Național al Justiției. Totodată, s-a ajuns la o înțelegere privind creșterea numărului de avocați care urmează să beneficieze anual de formări profesionale în cadrul Institutului, sub rezerva respectării condițiilor de funcționare a Acordului de colaborare între INJ și UAM.

În baza aranjamentelor stabilite, părțile vor aprofunda dialogul în direcția diversificării formelor de colaborare, inclusiv prin dezvoltarea unui spațiu de informare comun și organizarea activităților de instruire pe marginea subiectelor de interes major pentru comunitatea juridică din Republica Moldova.