Directorul Institutului Național al Justiției s-a întâlnit cu Rectorul Academiei de Justiție din Armenia

03. 06. 2019

Eficientizarea procesului de instruire judiciară a funcţionarilor care contribuie la înfăptuirea justiţiei, precum şi aspecte ce țin de realizarea acordului de colaborare între instituțiile de formare juridică din Republica Moldova și Armenia au fost discutate în cadrul întâlnirii dintre Diana Scobioală, Director al Institutului Național al Justiției, și Sergey V. Arakelyan, Rector al Academiei de Justiție.

În cadrul întrevederii, care a avut loc luni, 3 iunie 2019, la Institutul Național al Justiției, Diana Scobioală a menționat evoluția relațiilor de asociere între cele două instituții, fundamentate pe viziuni și obiective comune, precum și pe intenția reciprocă de conjugare a eforturilor în vederea atingerii acestora. Totodată, Directorul INJ și-a exprimat convingerea că activitățile comune aduc un plus valoare formării profesioniștilor din sectorul justiției din diferite țări, reiterând intenția de a continua și de a consolida parteneriatul stabilit între Institutul Național al Justiției din Republica Moldova și Academia de Justiție din Armenia.

Amintim că, în 2018, între Institutul Național al Justiției și Academia de Justiție a fost semnat un acord care a creat premise de cooperare pentru desfășurarea mai multor activități: schimburi de experienţă, inclusiv prin vizite de studiu; conferinţe, ateliere de lucru și seminare comune; schimburi de documente, rezultate ale cercetărilor ştiinţifice, broşuri şi publicaţii de specialitate, materiale analitice şi conceptuale etc.