Formatorii INJ participă la cursul regional dedicat Programului HELP al CoE

10. 03. 2022

În perioada 10-11 martie 2022, se desfășoară cursul regional dedicat Programului european pentru formarea juriștilor în domeniul drepturilor omului (Programul HELP) al Consiliului Europei, la care participă șase formatori ai Institutului Național al Justiției din Republica Moldova. De asemenea, printre beneficiarii instruirii se numără judecători, procurori, avocați și alți profesioniști din domeniul juridic din Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

Programul de formare formatori urmărește familiarizarea cursanților cu metodologia HELP – un instrument care ajută la elaborarea, adaptarea la ordinea juridică internă și implementarea cursurilor elearning, conform principiilor de formare a adulților –, precum și dezvoltarea competențelor în folosirea platformei HELP. Pentru a obține certificarea ca tutori naționali HELP, participanții vor avea de efectuat, timp de două săptămâni, o sarcină finală menită să le evalueze abilitățile de aplicare a metodologiei și a platformei HELP.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Implementarea CEDO în statele Parteneriatului Estic, prin intermediul HELP”, finanțat de Guvernul Regatului Unit și realizat de Consiliul Europei.