Institutul Național al Justiției, vizitat de Directorul executiv al Institutului CEELI, Robert R. Strang

30. 05. 2024

Joi, 30 mai 2024, la Institutul Național al Justiției a avut loc întrevederea Directorului interimar al INJ, Adrian Cerbu, cu Directorul executiv al Institutului CEELI din Praga, Robert R. Strang, care a fost însoțit de reprezentanții ABA ROLI Moldova – Mihaela Vidaicu, Director, și Ecaterina Vornicescu, consilier juridic. La întrevedere a participat  și Olga Marandici, consilier al Directorului INJ.

În cadrul discuțiilor, părțile au abordat subiecte privind misiunea INJ de formare a profesioniștilor din domeniul dreptului, în special pe segmentul instruirii continue, conform necesităților identificate în sistem. În context, a fost subliniată valoarea adăugată a conlucrării experților străini cu formatorii naționali în procesul de pregătire a beneficiarilor INJ.

De asemenea, a fost menționată buna cooperare a Institutului Național al Justiției cu ABAROLI Moldova și Institutul CEELI în desfășurarea unor sesiuni de instruire cu tematici specifice, cum ar fi investigarea infracțiunilor de corupție, inclusiv investigația financiară și tranzacțiile cu criptovalută.

În consecință, s-a convenit organizarea în comun a unor traininguri pentru beneficiarii INJ în vederea împărtășirii bunelor practici și a dezvoltării abilităților profesionale pentru a face față provocărilor actuale privind gestionarea cazurilor de corupție, spălarea de bani, răspunderea penală a persoanelor juridice, finanțarea ilegală a partidelor politice etc.