Judecători și procurori participă la prima școală de toamnă în domeniul drepturilor omului și internet

14. 11. 2016

Institutul Național al Justiției și Consiliul Europei organizează, în perioada 14-17 noiembrie, la Vadul lui Vodă, prima ediție a Școlii de toamnă pentru judecători și procurori – „Drepturile omului, libertățile fundamentale și internetul”. Evenimentul se înscrie în cadrul Proiectului comun al Uniunii Europene și CoE „Consolidarea respectării drepturilor omului în contextul implementării Agendei Digitale a Republicii Moldova”. Proiectul are drept scop creșterea gradului de conștientizare și de respectare a drepturilor omului, în special a libertății de exprimare și a vieții private, în contextul dezvoltării societății informaționale în Republica Moldova, iar activitatea propriu-zisă urmărește îmbunătățirea aplicării corespunzătoare a instrumentelor juridice europene în domeniu.

Participanții – 27 de judecători și 10 procurori – vor fi pregătiți, timp de patru zile, pentru implementarea în activitatea lor a standardelor privind drepturile omului și internetul, rolul statului de drept în era digitală și sistemul CoE de protecție a drepturilor omului în spațiul internet, viața privată, protecția datelor cu caracter personal etc.

Lucrările Școlii de toamnă se vor desfășura sub îndrumarea atât a experților CoE/UE, cât și a formatorilor naționali în opt sesiuni. Pe lângă prezentarea reglementărilor legislative naționale și internaționale în domeniu, experții vor urmări o abordare practică și interactivă prin organizarea unor activități în grup și studii de caz.

Programul Școlii de toamnă îl puteți vedea aici.