Judecătorii din Republica Moldova, invitați să participe la un curs de instruire în Olanda

20. 04. 2017

Administrarea justiţiei

Curs de instruire pentru judecătorii din Albania, Bosnia-Herţegovina, Georgia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Montenegro, Serbia, Turcia, Ucraina

7-16 iunie 2017

Haga, Olanda

 

Trainingul privind administrarea justiției este destinat judecătorilor care au interes sporit în gestionarea instanţelor de judecată şi care asigură activitatea organizatorică a acestora. Vor fi aleși participanții activi care pot oferi contribuții valoroase la procesul de învățare, iar, ulterior, să aplice cunoștințele dobândite la curs în instituţiile în care activează.

Numărul maxim de participanți este de 36. La selectarea acestora va fi respectat echilibrul de gen, precum şi al numărului de participanți din fiecare țară.

Țările eligibile: Albania, Bosnia-Herţegovina, Georgia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Montenegro, Serbia, Turcia, Ucraina

Perioada trainingului: 7 – 16 iunie, 2017

Termen limită pentru a aplica: 25 aprilie 2017

Limba: Engleză

Costurile programului: Guvernul olandez va oferi burse depline participanților selectați. Fiecare bursă va acoperi costul călătoriilor internaționale (clasa econom), cazare, viză și asigurare, taxele de școlarizare, materiale de curs și vizite de studiu. Celelalte cheltuieli vor fi acoperite de participanți.

Locaţia: Leiden și Haga, Olanda

Locuri de formare:  Şcoala de Drept Leiden, Leiden 

                                Campusul Universitar Leiden Haga

Cazare hotel: Ibis Den Haag City Centre, Haga

                      http://www.accorhotels.com/gb/hotel-3701-ibis-den-haag-city-centre/index.shtml

Cerințe de admitere a participanților:

  • Să demonstreze interes profesional față de training privind administrarea justiției, precum și utilizarea ulterioară a informațiilor obținute în timpul cursului.
  • Să aibă experiență în calitate de judecător şi să fie familiarizat cu aspectele ce ţin de domeniul administrării justiției.
  • Să cunoască bine limba engleză (vorbire și scriere).
  • Să fie foarte motivat și entuziast.
  • Să facă schimb de informaţii cu colegii (va fi necesară prezentarea individuală în timpul programului de schimb al cunoștințelor, precum și partajarea acestora în mediul digital) .
  • Să acorde timp și atenție programului de formare înainte și după trainingul respectiv. La etapa pre-training participanţii vor elabora anumite materiale pregătitoare, iar la întoarcere vor implementa un plan de acțiuni elaborat în cadrul cursului de instruire.
  • Să depună o declarație (confirmare) semnată de angajator prin care i se permite să participe la programul de formare.

Modalitatea de aplicare:

Vă rugăm să citiți cu atenție cerințele de admitere. Candidații care îndeplinesc toate cerințele pot completa formularul de cerere care va fi pus la dispoziție în scurt timp la www.nhc.nl/matrarolt.

Solicitanții calificați trebuie să obțină permisiunea de la angajatorul lor pentru a participa la acest program de formare. Formularele de cerere trebuie să fie depuse în întregime pentru a fi eligibil la selecție. 

Admiterea va fi pe merite și în bază de concurs. 

Cererile încărcate cu succes vor primi o confirmare automată pe e-mailul solicitantului.

 

Pentru mai multe detalii, accesați www.nhc.nl/matrarolt

E-mail:                        matrarolt@nhc.nl

Nr. de contact:            + 31 (0)70 392 6700