Lansăm un nou e-curs - Etica și conduita profesională pentru judecători, procurori și avocați!

13. 08. 2021

Dragi judecători, procurori și avocați care acordă asistență juridică garantată de stat!

Vă invităm să aplicați la un nou curs electronic, lansat pe Platforma HELP a CoE - Etica și conduita profesională pentru judecători, procurori și avocați. 

Ore de instruire: 9 ore.

Participanţi: 45 de judecători, 45 de procurori, 45 de avocați care acordă asistență juridică garantată de stat.

Perioada de înscriere la curs: 14.08.2021-09.09.2021.

Perioada activă a cursului: 14.09.2021-18.10.2021.

Echipamentul necesar cursantului: computer (laptop, tabletă), boxe sau căști, conexiune la internet.

Descrierea generală a cursului: Cursul online HELP acoperă, într-un mod interactiv, conceptele și principiile-cheie, cadrul internațional și european (al Consiliului Europei și al Uniunii Europene), inclusiv jurisprudența relevantă a Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) și a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în domeniul eticii și deontologiei profesionale. Acesta are ca scop aprofundarea cunoștințelor și a înțelegerii instrumentelor profesionale, precum și dezvoltarea abilităților de analiză, bazate pe exemple practice, pentru a aborda dilemele etice în îndeplinirea sarcinilor profesionale.

Cursul va ajuta participanții să înțeleagă importanța aspectelor etice și de conduită profesională la administrarea justiției în beneficiul oamenilor, permițând identificarea conceptelor-cheie și conștientizarea valorilor și a principiilor etice.

Modul de testare: testare obligatorie.

Certificarea: Beneficiarii instruirii vor primi certificate, emise de HELP, care atestă participarea lor la acest curs.

Tutorii cursului:

Inga Furtună, formator INJ, formator al Programului HELP al Consiliului Europei, modulul „Etica și conduita profesională pentru procurori”;

Olga Marandici, formator INJ, formator al Programului HELP al Consiliului Europei, modulul „Etica și conduita profesională pentru judecători”;

Petru Balan, formator INJ, formator al Programului HELP al Consiliului Europei, modulul „Etica și conduita profesională pentru avocați”.

Asistenţă tehnică: tatiana.ciaglic@inj.gov.md

 

Aplică aici la curs!