Lansarea concursului „Justiție – eu te văd așa” la Școala de arte plastice „A. Șciusev”

30. 01. 2017

Vineri, 27 ianuarie curent, elevii și profesorii Școlii de arte plastice pentru copii „Alexei Șciusev” din Chișinău au participat la festivitatea de lansare a concursului republican de arte plastice „Justiţie – eu te văd aşa”.

Participanții la concurs – elevi din şcoli generale, licee, gimnazii, scoli de arte și studiouri de arte cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani – trebuie să prezinte compoziții care să reflecte justiţia văzută cu ochii copiilor și să transmită un mesaj clar: imaginar sau real.

La lansare a fost prezent Boris Talpă, șeful Centrului de resurse juridice al Institutului Național al Justiției, judecător detașat, care a vorbit, pe înțelesul copiilor, despre rolul și importanța justiției în societate, astfel încât aceștia să cunoască mai multe despre ceea ce înseamnă o justiție. Dumnealui a explicat elementele-cheie din domeniu: ce este instanța de judecată, care sunt drepturile omului și cum pot fi acestea apărate, când are loc o procedură civilă și ce este o procedură penală, care sunt atribuțiile judecătorului, procurorului, avocatului etc.

Pe parcursul desfășurării evenimentului, copiii s-au implicat în discuții pentru a afla răspunsuri care le vor fi de ajutor în procesul de creație a lucrărilor pentru concurs.

Mai multe detalii despre condițiile de participare la concurs, tematica lucrărilor și tehnici de realizare ale acestora le găsiți aici.

Amintim că organizarea concursului se datorează colaborării Institutului Național al Justiției cu Școala de arte plastice pentru copii „Alexei Șciusev” din Chișinău cu scopul de a promova cultura și valorile estetice  și de a stimula interesul elevilor la autoexprimare prin intermediul artelor plastice.