Lecție publică la INJ privind rolul procurorului în înfăptuirea justiției, susținută de adjunctul Procurorului General interimar

30. 01. 2023

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, în ajunul Zilei lucrătorului Procuraturii, audienții ambelor promoții care își fac studiile la Institutul Național al Justiției au participat la discuții privind rolul procurorului în înfăptuirea justiției. Lecția publică, întitulată „Rolul procurorului în înfăptuirea justiției. Provocări și oportunități”, a fost susținută de adjunctul Procurorului General interimar, Igor Demciucin, formator și absolvent al INJ.

În deschidere, Directoarea interimară a INJ, Ecaterina Popa, a venit cu un mesaj de felicitare adresat celor care lucrează în organele procuraturii și care își exercită onest și asumat atribuțiile conferite de lege, îndemnând viitorii procurori să aplice cunoștințele asimilate la Institut cu curaj și perseverență pentru a fi mereu în serviciul cetățeanului și pentru a oferi încredere în calitatea actului de justiției.

În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte ce țin de modul de funcționare a sistemului procuraturii, rolul procurorului în înfăptuirea justiției și provocările cu care se confruntă în activitatea sa. În acest context s-a vorbit despre tendința de balansare a egalității de gen în funcțiile de conducere și de execuție în organele procuraturii, precum și despre beneficiile angajării proaspeților absolvenți ai INJ la procuraturile din teritoriu.