Vă invităm să aplicați la cursul de instruire la distanță „Interzicerea relelor tratamente în contextul aplicării legii, securității și în alte contexte coercitive”!

09. 12. 2019

Stimați beneficiari ai INJ!

Vă invităm să participați la cursul „Interzicerea relelor tratamente în contextul aplicării legii, securității și în alte contexte coercitive”, elaborat de către HELP CoE și preluat pe Platforma de instruire la distanță ILIAS a Institutului Național al Justiției.

Ore de instruire: 24.

Participanți: 25 de judecători, colaboratori din cadrul instanțelor de judecată, procurori și consultanți ai procurorilor (care nu au promovat acest curs).

Perioada de înscriere la curs: 09.12.2019-12.12.2019.

Perioada activă a cursului: 16.12.2019-30.12.2019.

Echipamentul necesar cursantului: computer (laptop, tabletă), boxe sau căști, conexiune la internet.

Descrierea generală a cursului: Scopul cursului este de a prezenta sau dezvolta cunoștințele despre cadrul juridic european și universal al drepturilor omului privind interzicerea relelor tratamente. Cursul se concentrează asupra aplicării legii, justiției penale și domeniilor conexe și este conceput pentru a permite să fie înțelese și să fie puse în practică:

  • aspectele privind constituirea și interacțiunea elementelor definitorii privind interzicerea relelor tratamente și domeniul de aplicare al acestora;
  • standardele conexe, orientate spre individ, privind tratamentul aplicat persoanelor lipsite de libertate și utilizarea forței și a mijloacelor speciale în contextul coercitiv;
  • garanțiile procedurale și organizaționale împotriva relelor tratamente;
  • criteriile de investigare eficace, alte cerințe din cadrul procedural și esența globală a obligaţiei de a combate impunitatea în cazul relelor tratamente;
  • componentele principale ale relelor tratamente în contextul altor drepturi ale omului și în alte situaţii.

Cursul răspunde responsabilităților și contribuțiilor așteptate ale profesioniștilor din domeniul juridic și din alte domenii și își propune să le îmbunătățească competențele practice relevante în combaterea relelor tratamente.

Modul de testare: testare obligatorie.

Certificarea: Beneficiarii instruirii vor primi certificate care atestă  promovarea cursului în baza rezultatului testării finale.

 

Aplică aici la curs!