„Casa mea e și casa ta: împreună în siguranță”: concurs republican de arte plastice, ediția a IV-a

07. 02. 2023

Institutul Național al Justiției și Școala de arte plastice „Alexei Șciusev” anunță ediția a IV-a a concursului republican de arte plastice „Casa mea e și casa ta: împreună în siguranță”, destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 21 ani din școlile generale, gimnazii, licee, școlile de arte, centre de excelență și colegii de arte din toată țara.

Ediția din acest an se desfășoară în parteneriat cu proiectul Consiliului Europei „Consolidarea protecției drepturilor omului ale refugiaților și migranților din Republica Moldova”, Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” (INIS) și Centrul de Drept al Avocaților (CDA) în cadrul Campaniei naționale „Educație de securitate.

Scopul concursului este promovarea culturii de securitate în rândul tinerilor, familiarizarea și formarea abilităților de analiză a problemelor de securitate națională, dezvoltarea empatiei la problemele și nevoile refugiaților și migranților, precum și a spiritului de competitivitate și de încredere în sine a elevilor.

Creațiile-participante la concurs pot fi realizate în diverse tehnici (ulei, acuarelă, guașă, tuș, creion, pastel, tehnică mixtă, batik, colaj, tapiserie ş.a.) sau în compoziții volumetrice (ceramică, sculptură, papier mache, sârmă, ață etc.).

Evaluarea lucrărilor va fi realizată de un juriu din care vor face parte membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, profesori și reprezentanți ai instituțiilor de profil, iar festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în perioada 10-13 mai 2023, cu ocazia Zilei Europei.

Condițiile și etapele concursului pot fi consultate AICI

Acțiunea se înscrie în șirul activităților realizate în baza Acordului de colaborare semnat de Institutul Național al Justiției și Școala de arte plastice „Alexei Șciusev”. Astfel, în cadrul parteneriatului stabilit, au fost organizate mai multe expoziții de desene și trei ediții ale concursului republican de arte plastice: „Justiție – eu te văd așa” (2017), „Drepturile copiilor” (2021) și „Generația Egalității” (2022).