Activitate de sensibilizare pentru audienți: combaterea violenței bazate pe gen și comunitatea LGBTQI+

14. 06. 2023

Audienții Institutului Național al Justiției au participat marți, 13 iunie 2023, la o activitate de sensibilizare privind combaterea violenței bazate pe gen și comunitatea LGBTQI+.

Vorbitorii – Olga Marandici, șefa Secției relații internaționale, INJ, și Leo Zbancă, regizor, scenarist, psiholog, trainer, persoană transgen, au oferit informații despre tipurile de violență, noțiuni specifice și problemele cu care se confruntă persoanele LGBTQI+: discriminare, violență și discurs de ură pe baza orientării sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale.

De asemenea, ei au răspuns la întrebările care au parvenit în timpul prezentărilor și care au fost centrate pe drepturile omului, egalitate, incluziune socială, prevenirea violenței de gen și a altor încălcări a drepturilor persoanelor LGBTQI+.

Activitatea de sensibilizare este parte a programului internațional de formare „Prevenirea și răspunsul la violența de gen – consolidarea agenților de schimbare”, implementat de Autoritatea de Poliție Suedeză în colaborare cu Fundația Kvinna till Kvinna, cu suportul financiar al Agenției suedeze pentru cooperare internațională în dezvoltare (SIDA).