#RedMyLips – o acţiune de solidaritate cu victimele hărțuirii sexuale

01. 04. 2019

Institutul Național al Justiției se alătură campaniei internaționale Red My Lips, inițiată, la nivel local, de către A.O. „Acțiune pentru Justiție” – o comunitate de tineri profesioniști din diferite ramuri ale dreptului, printre care se numără și audienți ai INJ, viitori judecători și procurori.

Campania socială Red My Lips este organizată anual, în mai multe țări, anume în luna aprilie, numită și luna sensibilizării opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală (Sexual Assault Awareness Month). În vederea sporirii vizibilității și a conștientizării fenomenului de violență sexuală față de femei și de violență domestică, precum și în semn de solidaritate cu victimele hărțuirii sexuale, pe durata lunii aprilie, oameni de pe întregul mapamond vor purta ruj de culoarea roșie.

În acest an, A.O. „Acțiune pentru Justiție” și-a asumat inițiativa să desfășoare campania „Red My Lips” pentru a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și ale violenței domestice, și pentru a distruge miturile și stereotipurile despre viol și blamarea victimelor.

Institutul Național al Justiției susține acțiunile de solidaritate socială întreprinse în cadrul campaniei și condamnă violența de orice fel, inclusiv cea sexuală. Pe parcursul întregii luni, pe paginile oficiale de pe facebook ale Institutului Național al Justiției și „Acțiune pentru Justiție” vor apărea fotografii și mesaje informative cu privire la consimțământul și violența sexuală.

I#RedMyLips,

Nu este vina ta!

Justiția te crede!