„Viitorul justiției în comunitatea europeană”: concurs republican de arte plastice la ediția a V-a

05. 03. 2024

Institutul Național al Justiției și Școala de arte plastice „Alexei Șciusev” anunță ediția a V-a a concursului republican de arte plastice „Viitorul justiției în comunitatea europeană: viziunea tinerilor asupra justiției din Republica Moldova”, destinat elevilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani din școlile generale, gimnazii, licee, școlile de arte, centre de excelență și colegii de arte din toată țara.

Ediția din acest an se desfășoară în parteneriat cu proiectul Consiliului Europei „Protecția copiilor împotriva violenței și prevenirea acesteia, inclusiv în mediul online în Republica Moldova.

Concursul urmărește promovarea valorilor europene fundamentale, cum ar fi demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului, inclusiv ale copiilor, prin intermediul artei plastice și al creativității, în contextul obținerii statutului de țară candidată de aderare la Uniunea Europeană, precum și încurajarea tinerei generații să exploreze diverse aspecte ale justiției, oferind perspectiva lor asupra viitorului justiției din Republica Moldova.

Creațiile pot fi efectuate în diverse tehnici (ulei, acuarelă, guașă, tuș, creion, pastel, tehnică mixtă, batik, colaj, tapiserie ş.a.) sau în compoziții volumetrice (ceramică, sculptură, papier mache, sârmă, ață etc.).

Evaluarea lucrărilor va fi realizată de un juriu din care vor face parte membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, profesori și reprezentanți ai instituțiilor organizatoare și de profil, iar festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în luna mai, cu ocazia aniversării a 75-a de la fondarea Consiliului Europei.

Condițiile și etapele concursului pot fi consultate AICI

Acțiunea se înscrie în șirul activităților realizate în baza Acordului de colaborare semnat de Institutul Național al Justiției și Școala de arte plastice „Alexei Șciusev”.