• Reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova, Timothy P. Buckley, Director al Secției justiție penală și aplicarea legii, Kevin Lanigan, consilier senior în sectorul justiției, și Radu Foltea, consultant juridic național, s-au întâlnit cu audienții Institutului Național al Justiției.

  • Timp de zece ani, Institutul Național al Justiției s-a impus în cadrul sistemului moldovenesc de drept, azi fiind singurul centru de formare inițială a viitorilor judecători și procurori, precum și cel mai important în domeniul formării continue a judecătorilor și procurorilor aflați în funcție, a personalului instanțelor judecătorești, consilierilor de probațiune, consultanților procurorilor și avocaților care asigură asistență garantată de stat.

  • Alocuțiunile Președintelui Curții Europene a Drepturilor Omului, Guido Raimondi, și Ambasadorului Corina Călugăru, Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova la Consiliul Europei, în cadrul inaugurării expoziției „Justiție - eu te văd așa”. Vernisajul, dedicat aniversării a XX-ea de la ratificarea de către R. Moldova a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, a avut loc pe 14 septembrie 2017, la Strasbourg.

  • A fost lansat un nou curs de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror, care își vor face studiile timp de 18 luni la Institutul Național al Justiției.

17.11.2017

Ieri, 16 noiembrie, reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova, Timothy P. Buckley, Director al Secției justiție penală și aplicarea legii, Kevin Lanigan, consilier senior în sectorul justiției, și Radu Foltea, consultant juridic național, s-au întâlnit cu audienții Institutului Național al Justiției.

16.11.2017

Institutul Național al Justiției, reprezentat de Alexandra Nica, șefa Direcției instruire și cercetare, a participat la lansarea Recomandărilor de la Graz ale Înaltului Comisar OSCE pentru Minorități Naționale privind accesul la justiție și minoritățile naționale. Evenimentul a avut loc pe 14 noiembrie curent, la Universitatea din Graz (Austria) sub președinția austriacă a OSCE.

14.11.2017

Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, a primit luni, 13 noiembrie, la Institutul Național al Justiției, o delegație a Băncii Mondiale, din care a făcut parte Eva Melis, jurist, și Constantin Rusu, specialist în sectorul public. La întrevedere a participat și Valentina Conțescu, consilierul Directorului INJ.

13.11.2017

Stimaţi beneficiari ai INJ,

Vă anunțăm cu plăcere că INJ  Vă oferă posibilitatea de a participa la un curs e-learning pe platforma de instruire la distanță ILIAS a INJ.

09.11.2017

Azi, 9 noiembrie 2017, se împlinesc zece ani de când a fost lansată oficial activitatea Institutului Național al Justiției.

01.11.2017

Stimaţi beneficiari ai INJ,

Vă anunțăm cu plăcere că INJ  Vă oferă posibilitatea de a participa la un curs e-learning pe platforma de instruire la distanță ILIAS a INJ.

26.10.2017

Sporirea capacităților profesioniștilor din domeniul juridic de intervievare a persoanelor cu probleme de sănătate mintală constituie obiectivul major al programului de formare formatori care are loc în perioada 23-27 octombrie curent, la Călărași.

23.10.2017

Diana Scobioală, Directorul INJ, a trecut în revistă vineri, 20 octombrie, cu reprezentanții Secției justițe penală și aplicarea legii (INL) din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, schimbările care au loc la Institutul Național al Justiției în activitățile de formare a beneficiarilor INJ.

19.10.2017

Institutul Național al Justiției și Centrul Național Anticorupție (CNA) desfășoară, pe 19 și 20 octombrie curent, seminare dedicate Convenției Europene a Drepturilor Omului pentru angajații CNA.

19.10.2017

Mesaj de felicitare

10.10.2017

Institutul Național al Justiției anunță că, începând cu 10 octombrie curent, persoanele admise pentru a fi înmatriculate la cursurile de formare inițială în cadrul INJ urmează să se prezinte cu dosarul medical la Comisia specializată a Ministerului Sănătății de la Dispensarul Republican de Narcologie

28.06.2017

Pentru prima dată: o privire analitică asupra hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului contra Moldovei

Stimați reprezentanți ai mass-media, Institutul Național al Justiției vă invită la lansarea cărții „Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Comentariu asupra hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului versus Moldova”.

06.06.2017

Institutul Naţional al Justiţiei anunţă evaluarea profesională complexă a formatorilor din reţeaua de formatori.

31.05.2017

Institutul Național al Justiției invită jurnaliştii la ceremonia de decernare a premiilor Concursului republican de arte plastice pentru copii „Justiție – eu te văd așa”, organizat în perioada 27 ianuarie – 31 mai 2017 de Institutul Național al Justiției și Școala de arte plastice pentru copii „A. Șciusev”.

21.04.2017

În legătură cu situația excepțională din capitală, seminarul „Stilistica și redactarea juridică a actelor judecătorești” pentru asistenți judiciari, programat pe 21 aprilie curent, se contramandează. Data desfășurării acestuia va fi comunicată ulterior.

11.04.2017

Persoanele care au susținut examenul pentru a candida la funcția de judecător în temeiul vechimii în muncă în perioada 13-24 martie 2017 sunt invitate să își ridice certificatele de la sediul Institutului Național al Justiției (str. S Lazo, 1), Secția instruire inițială, începând cu ziua de mâine, 12 aprilie, între orele 8.00 – 17.00.

07.03.2017

Prezentăm mai jos programul primului examen – proba scrisă – și lista persoanelor care candidează la funcția de judecător în temeiul vechimii în muncă.

03.03.2017

Audienții – candidați la funcții de judecător și de procuror, precum și persoanele care candidează la funcția de judecător în temeiul vechimii în muncă pot vedea calendarul desfășurării examenelor de absolvire, respectiv a celor în baza vechimii în muncă.

02.03.2017

Consiliul Institutului Naţional al Justiţiei anunță concurs pentru completarea rețelei de formatori la următoarele domenii de formare: Tehnologii informaționale și Instructional design.

01.02.2017

Consiliul Institutului Naţional al Justiţiei anunță concurs pentru completarea rețelei de formatori.